Odpovědět 
 
Hodnocení tématu:
  • 0 hlasů - 0 průměrně
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nahlad do zahranicnych "dielni" :)
16-12-2012, 03:46
Příspěvek: #41
RE: Nahlad do zahranicnych "dielni" :)
Presne tak, ako som už písal vyššie. Je tam eng pre elektrický rušeň, polopate povedané.

http://www.youtube.com/user/K6S310DR
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Citovat příspěvek v odpovědi
16-12-2012, 04:01 (Tento příspěvek byl naposledy změněn: 16-12-2012 04:02 od 3michal.)
Příspěvek: #42
RE: Nahlad do zahranicnych "dielni" :)
Ja viem, preto sa pýtam, či sa tam nemôže dať to isté, inak sa to predsa stejne nebude dať spraviť, či áno? 14

Navštívte moju fotogalériu:
http://michaltrains.eu
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Citovat příspěvek v odpovědi
16-12-2012, 04:02 (Tento příspěvek byl naposledy změněn: 16-12-2012 04:02 od duuso.)
Příspěvek: #43
RE: Nahlad do zahranicnych "dielni" :)
(16-12-2012 03:46)Robo napsal(a):  Presne tak, ako som už písal vyššie. Je tam eng pre elektrický rušeň, polopate povedané.
Takže čisto teoreticky tam dáme upravený eng z nejakej 263 na ktorom ale upravíme nejaké parametre a bude to či ? Ja som z týchto vecí jeleň ale asi Ťa začínam chápať Robo.14
Alebo z Dejvovej 971.

Moja fotogaléria
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Citovat příspěvek v odpovědi
16-12-2012, 04:04 (Tento příspěvek byl naposledy změněn: 16-12-2012 04:05 od 3michal.)
Příspěvek: #44
RE: Nahlad do zahranicnych "dielni" :)
Myslím, že na 263 by ani netrebalo upravovať nič, práve som to skúšal, jednoducho tam bachnúť na pupuša eng z dejvovej 971
Skús si Dušan spraviť súpravu len tak 971 od Dejva + 263 a uvidíš ako sa to chová

Navštívte moju fotogalériu:
http://michaltrains.eu
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Citovat příspěvek v odpovědi
16-12-2012, 04:09
Příspěvek: #45
RE: Nahlad do zahranicnych "dielni" :)
Ešte nie, staviam s deťmi jólku.14

Moja fotogaléria
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Citovat příspěvek v odpovědi
16-12-2012, 04:22
Příspěvek: #46
RE: Nahlad do zahranicnych "dielni" :)
Dušan, ovládacie prvky musia vychádzať z 951. Teraz si z hlavy nevybavím, čo všetko tam je, ale predpokladám, že to má HJP a BPE.

http://www.youtube.com/user/K6S310DR
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Citovat příspěvek v odpovědi
16-12-2012, 05:09 (Tento příspěvek byl naposledy změněn: 16-12-2012 05:12 od dem.)
Příspěvek: #47
RE: Nahlad do zahranicnych "dielni" :)
(16-12-2012 03:28)Robo napsal(a):  To nepochybne všetci vedia, objavil si Ameriku.

To znamená, že sa netreba vôbec hrať na nejaké ladenie. Nadefinovať ako elektrický rušeň s minimálnym výkonom a nech len sedia brzdiace percentá. Je lautr jedno či to bude mať nastavenie peršinga , alebo niečoho iného. Aj tak bude tlačiť naladená 263..........Keby ste zakaždým nechceli len rýpať nemusel som to rozpisovať....


Upraviť by sa mala 263 prerobená na pushpull. Zadné stanovište definovať na polohu RW a dať tam front RW,....

Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Citovat příspěvek v odpovědi
16-12-2012, 05:17
Příspěvek: #48
RE: Nahlad do zahranicnych "dielni" :)
Žiadne rýpanie v tom nehľadaj. Len nemám rád, keď sa niekto potrebuje vyjadrovať za každú cenu k niečomu bez toho, aby svojim príspevkom napomohol k riešeniu problému.

http://www.youtube.com/user/K6S310DR
Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Citovat příspěvek v odpovědi
16-12-2012, 06:14
Příspěvek: #49
RE: Nahlad do zahranicnych "dielni" :)
Ja som mal dojem, že je to jasné, ale v pohode. Ten druhý príspevok je ti už jasnejši?

Navštívit uživatelův web Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Citovat příspěvek v odpovědi
17-12-2012, 12:47 (Tento příspěvek byl naposledy změněn: 17-12-2012 12:48 od bob57_cz.)
Příspěvek: #50
RE: Nahlad do zahranicnych "dielni" :)
(16-12-2012 05:09)dem napsal(a):  To znamená, že sa netreba vôbec hrať na nejaké ladenie. Nadefinovať ako elektrický rušeň s minimálnym výkonom a nech len sedia brzdiace percentá. Je lautr jedno či to bude mať nastavenie peršinga , alebo niečoho iného. Aj tak bude tlačiť naladená 263..........Keby ste zakaždým nechceli len rýpať nemusel som to rozpisovať....
Jenže ta naladěná 263 na konci vlaku se stane při řízení z jiného vozidla naprosto nenaladěnou. To už je bug msts, že všechna hnací vozidla vlaku, která jsou činná, ale nejsou obsazená hráčem, tedy jsou ovládaná dálkově, nerespektují ladění a chovají se jinak než v čele vlaku včetně zvuků. Přejímat bude z řídícího vozidla pouze %požadavku J/B. Dokonce ani nepomůže naladění řidičáku jako plnohodnotnou mašinu a poté zredukování na setinu či tisícinu výkonových parametrů. Při snížení pod minima prostě msts už charakteristiky nechce počítat a vyhodnocuje jako při dělení nulou - jde do extrémů. Přitom je potřeba zajistit, aby se samostatný řidičák nebyl schopen bez druhé mašiny pohnout, ale přitom byl mašinou.
Tento problém se řešil už při nastavování RJ pro Tauruse a výsledek díky bugu je velmi žalostný. Při zobrazení charakteristiky je to mimo trakční charakteristiku během ovládání z řidičáku, zatímco z Taura to sedí.
Podobně se aktuálně prokousávám jinou "skurovkou" a taky "zlobí".
Robo souhlas.
Vyhledat všechny příspěvky tohoto uživatele
Citovat příspěvek v odpovědi
Odpovědět 


Skok na fórum:


Uživatelé prohlížející toto vlákno: 1 hostů